Permanent gesloten met ingang van 7 januari 2020!

 Even voorstellen

De Happy Rebels is ontstaan uit 2 linedance verenigingen The Rebels en Happy Feet. Per 1 april 2017 zijn deze twee samen gegaan onder 1 naam en onder leiding van Anita Niemeijer. Onze dansstijl is Modern Linedance. Vanaf 3 september 2019 wordt de locatie Zoeterwoude voortgezet door DansenbijRia onder leiding van Ria Vos.

Wat is Modern Linedance?

Bij Modern Linedance heb je geen danspartner nodig. Je danst in een groep, maar toch onafhankelijk van elkaar. Het is geschikt voor jong en oud. Iedereen kan meedoen! Lekker ontspannen en plezier maken, daar gaat het om bij Modern Linedance.

Bij linedance wordt vaak gedacht aan countrymuziek en mensen gekleed in cowboykleding. Modern Linedance is anders. Het wordt op andere stijlen muziek gedaan, zoals bijvoorbeeld pop, rock en salsa; muziek uit de Top40 tot de jaren 70. Ook wordt er gewone kleding gedragen. Je danst in formatie samen met een groep, veelal in rijen. Dansen worden gedaan op één specifiek muzieknummer. Regelmatig worden er nieuwe dansen gelest op nieuwe muziek. Je kan dus op elk moment mee gaan doen aan de lessen.


Anita Niemeijer

Sinds ongeveer 2008 ben ik begonnen met Modern Linedancing. Ik ben toen na lang aandringen van vrienden een keer gaan kijken en was gelijk verkocht. Lekker dansen, leuke muziek en veel gezelligheid hebben ervoor gezorgd dat het met heel veel plezier doe.

Sinds 2011 ben ik zelf dansavonden gaan organiseren, eerst alleen in Rotterdam en later ook in Zoeterwoude. Nieuwe dansen uitzoeken en samen instuderen is een passie geworden en de avonden zijn voor mij geslaagd als iedereen, moe maar voldaan, naar huis gaat en een hele fijne en gezellige avond heeft gehad.